Evteks 2015 , CNR Expo Yeşilköy


EVTEKS 2015
21.İstanbul Ev Tekstili Fuarı
19 - 23 Mayıs 2015
İstanbul Fuar Merkezi



Evteks, her yıl global sektör profesyonelleri tarafından heyecanla takip edilen bir fuar olmasının yanında başta Türk ev tekstili sanayicileri, Avrupa ve Bölge ülkelerden katılan sektör üreticilerinin ihracatına katkı sağlamaya devam etmektedir. Sektörün güçlü örgütü TETSİAD’ın işbirliği ile düzenlenen EVTEKS, 19-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy'de! 2.000'i aşkın markanın katılımıyla düzenlenecek fuarda, dünyaca ünlü trend tahmincileri ile 2016 Ev Tekstili Trendleri dünyaya sunuluyor olacak. 


CNR Holding, sağladığı katma değer açısından dünyanın en önemli fuarı olan EVTEKS'in başarısı için başta 26 yıllık fuarcılık deneyimi ve 600 kişilik uzman kadrosu ile çalışmalarına devam etmektedir. CNR Grubu olarak ev tekstili sektörüne ve ülkemize böylesine katma değerli bir proje sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
TETSİAD Başkanı  Yaşar Küçükçalık; “Fuar sonrası en fazla sipariş  Orta Doğu ülkelerinden alındı. Bunu Rusya ve Eski Doğu Bloğu ülkeleri ile Avrupa ülkeleri takip ediyor. Bu yıl Avrupalı ziyaretçinin daha önceki senelerden daha yoğun bir şekilde fuarımıza ilgi gösterdiği söyleniyor. Fuar geçen yıla oranla daha yoğun iş görüşmeleriyle geçti. Yabancı müşteri görüşmeleri bakımından da oldukça hareketliydi. Ayrıca fuar büyümeye ve bünyesine yeni markalar katmaya devam ediyor” dedi.
Türkiye’nin tekstildeki üretim gücü,ev tekstilinde de kendini gösteriyor.2013’te 3.1 milyar dolarlık ev tekstili ihracatı yapan Türkiye’nin sektörde dünya payı yüzde 5’e ulaştı.




Türkiye, 2013’te 3.1 milyar dolarlık ev tekstili ihracatı gerçekleştirdi. Bu ihracatın büyük bölümü orta ve üst segment grubu ürünlerden sağlandı. Türkiye’nin dünya ev tekstili pazarındaki payı ise yüzde 5’e çıktı. Sektörün üretim ve pazarlama merkezi ise İstanbul ve Bursa olarak öne çıkıyor. Dünyanın dördüncü, AB’nin en büyük ev tekstili tedarikçisi olan Türkiye, makine parkı, kapasitesi, özgün tasarımları, koleksiyonlarına yansıttığı zengin kültürü ile ev tekstilinde büyük oynuyor. Sektörde sadece üretim ve satış miktarlarındaki artış dikkat çekici değil, kalite ve tasarım konusunda da yurt içi ve yurt dışındaki tüketicilerin beklentilerine yanıt veriyor. Türkiye, ev tekstilinde hemen tüm ürün gruplarında (havlu, çarşaf, yatak örtüleri, perde, battaniye, yastık, yorgan, masa örtüleri, tül, dantel, goblen gibi) üstün kalite ve ürün çeşitliliği ile dünya devleri arasında yer alıyor. Son 10 yılda yüksek üretim kapasitesi, vasıflı işgücü, yetenekli ve tecrübeli tasarımcılarıyla ürün kalitesini artıran sektör, maliyetlerini düşürerek dünya ortalamasının altına çekmeyi başarmış bulunuyor.