İSG Avrasya İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı






02.06.2015 Basın Bülteni...

Güvenlik önlemlerinden endüstriyel kazalara “iş sağlığı ve güvenliği” İSG Avrasya Fuarı’nda Konuşuluyor!

“İş Emniyeti”, “İş Sağlığı”, “İş Güvenliği” ile “Eğitim, Danışmanlık ve Risk Analizi” ana başlıkları altında çalışan sağlığına yönelik yeniliklerin sergileneceği İSG Avrasya 2015, 11 Haziran Perşembe günü kapılarını açıyor. Fuarın, İSGDER (İş Güvenliği Uzmanları Derneği) tarafından organize edilen ve üç güne yayılan konferans programı kapsamında ise, alanında uzman konuşmacılar; büyük endüstriyel kazalardan, patlamadan korunma yöntemlerine, iş kazalarında yargılama sürecinden iş güvenliğinin önemine kadar 19 ayrı oturumda söz alacak.

Çalışan sağlığı ve iş güvenliğine yönelik en yeni teknoloji, ürün, malzeme, ekipman, uygulama ve hizmetler 11-13 Haziran tarihlerinde TÜYAP Beylikdüzü’nde düzenlenecek olan İSG Avrasya 2015’te sergileniyor. İFO Fuarcılık tarafından TİGİAD (Türkiye İş Güvenliği ve İş Adamları Derneği) ve İzmir Ticaret Odası’nın katkılarıyla bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan fuar; işverenler, iş sağlığı ve güvenliği sektörünün önemli aktörleri arasında yer almak isteyen işletmeler ve bu alana yatırım yapmak isteyen girişimciler açısından önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda 3 günde toplam 19 oturum gerçekleştirilecek!

İSG Avrasya 2015 kapsamında İSGDER tarafından fuar süresince bir dizi konferans düzenlenecek. Üç güne yayılan programın birinci gün oturumlarında; “Endüstride Kullanılan Dezenfektanlar ve Çevreye Etkileri”, “Asbestli Çalışmalarda Dikkat Edilmesi Gereken Temel Kurallar”, “İş Güvenliği Uygulamalarına Yönetim Sistemlerinin Entegrasyonu”, “Patlamadan Korunma ve ATEX”, “ İş Yeri Makine ve Ekipmanlarının Periyodik Kontrol Esasları” başlıkları masaya yatırılacak.

Konferans dizisinin, ağırlıklı olarak çevre sağlığı ile iş sağlığı ve güvenliğinin bir bütün olarak ele alınacağı ikinci gün programında ise;  “İçme Kullanma Suyunda Dezenfeksiyon Yöntemleri”, “Metal Atıkların Geri Dönüşümünde İSG”, “Şehirlerdeki Katı Atıkların Toplanması ve Uyulması Gereken Temel İş Güvenliği Kuralları”, “İş Güvenliğinin Önemi ve İş Güvenliği Mühendisliğinin Kurulması”, “Endüstride Kullanılan Tehlikeli Kimyasallar ve Güvenlik Önlemleri”, “Büyük Endüstriyel Kazalar (SEVESO)”, “İş Kazalarının Ceza Yargılamalarındaki Soruşturma Süreci” ele alınacak.  


Sıklıkla yaşanan ev kazalarına karşı alınabilecek basit önlemlerin yanı sıra iş güvenliği uygulamalarında yaşanan problemlerin ve AB ülkelerinden Avusturya’daki örnek sosyal güvenlik uygulamalarının da konu edileceği son gün oturumlarında ele alınacak diğer başlıklar ise; “Türkiye'deki Çevre ve Atık Yönetimi”, “Ulusal ve İşletme Düzeyindeki Güvenlik Kültürü”, “Risk Değerlendirme Metotlarının Ülkemizdeki ve Dünyadaki Uygulamalarının Karşılaştırılması”, “Makine Emniyet Sistemleri Uygulamaları” olacak.