Tarla Günleri..




Süleymanpaşa ilçesinde 13-16 Ağustos 2015 tarihlerinde  "Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı" düzenlenecek.

DLG Fuarcılık Genel Müdürü Nezih Suyaran, yaptığı açıklamada, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan, Karaevli Köyü Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı'nın, 13-16 Ağustos tarihleri arasında Karaevli Köyü girişinde yapılacağını belirtti.

120 bin metrekare alanda düzenlenecek olan fuarın, özellikle doğru bilgi ve doğru ticaretin yer aldığı geniş bir tarım platformu olduğunu belirten Suyaran, "Yüzün üzerinde firma katılıyor. Teknoloji firmalarımız var, traktörler, mekanizasyon firmaları, demolar yapacaklar. Kendi teknolojik özelliklerini anlatacaklar" dedi.

Fuarda hayvancılık ile ilgili etkinlikler ve tanıtımların da yapılacağını bildiren Suyaran, "Fuarda Koyun-Keçi Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Manda Birliği, Arıcılar Birliği yer alacak ve her gün değişik güzellik yarışmaları olacak burada. Özellikle koyun, inek, buzağı, malak ve keçi yarışmaları gayet keyifli olacak. Çünkü çok ilgi çekiyor. Bunun dışında oğlak yeme yarışması yapılacak" şeklinde konuştu.

Suyaran, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ve Süleymanpaşa Belediyesi'nin fuar boyunca konserler düzenleyeceğini ama en önemli konunun burada çiftçilerin bilgilenmesi ve tarım ile ilgili bütün paydaşların bir arada bulunması olduğunu söyledi.

Yurtdışından da birçok resmi konuğun geleceğini kaydeden Suyaran açıklamalarına şöyle devam etti:

"Yurtdışı gruplarımız var, özellikle burayı biz Balkanlar için üst yapmaya çalışıyoruz. Bulgaristan'dan tarım bakanlığı müsteşarı ve yardımcıları geliyorlar. Makedonya'dan aynı şekilde müsteşar geliyor 100 kişilik bir heyetle. Yunanistan'dan Türk milletvekilleri geliyor. Tataristan'dan aynı şekilde kalabalık bir heyet gelecek. Açılışta bizim bakanlığımızdan yetkililer burada olacak. Burası için hiperaktif bir ortam alacak diye düşünüyorum, keyifli geçecek, bilgileneceğiz, öğreneceğiz ve Türkiye'nin tanıtımını yapacağız."


DLG - ÖÇP Tarla Günleri,Türkiye'de özel ve tek olan konsepti ile yeni bir açık alan Tarım Fuarı'dır. DLG (Alman Tarım Birliği) ve ÖÇP (Önder Çiftçi Projesi) bu projenin başarısı için birlikte çalışmaktadır. DLG - ÖÇP ortaklığında dört yılda 5 fuar gerçekleştiren DLG Fuarcılık , 113 yabancı 360 yerli toplam 473 katılımcı firma ve 110.591 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. DLG - ÖÇP ortaklığında her yıl, "Tarla Günleri" ve "Tarım ve Teknoloji Günleri" adı altında iki fuar düzenlenmektedir.

DLG Alman Tarım Birliği 1885 yılında kurulmuş olup 22.000'den fazla üyesi olan, finansal ve politik olarak bağımsız bir kuruluş olup Almanya'da tarım sektöründe fuar düzenlemeye yetkili en büyük kuruluştur. DLG'nin Almanya'da düzenlediği fuarlar: 420.000 ziyaretçi ile AGRITECHNICA, 150.000 ziyaretçi ile EUROTIER, 23.000 ziyaretçi ile FIELD DAYS, ANUGA FOOD ve POTATO EUROPE'dur. DLG'nin yurtdışında düzenlediği fuarlar Rusya'da AgroFarm ve Agrotech, Polonya'da OPOLAGRA, Çin'de AGRO-TECH'dir. DLG yıllardan beri Almanya ve diğer ülkelerde benzer fuarları düzenlemekte olup buradan gelen engin tecrübe ve bilgisini yeni Fuarımızın her aşamasında katkıda bulunarak kullanmaktadır.


ÖÇP Önder Çiftçi Projesi, 1987 yılında Alman ve Türk Tarım Bakanlıklarının ortak projesi olarak çalışmalara başlamış ve 1992 yılından beri danışmanlık dernekleri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Tekirdağ, Hayrabolu, Malkara, Muratlı ve Silivri derneklerine 600′den fazla tarım işletmesi üye olup Proje kooperatif, tohumculuk, sigorta, tarım ürünleri pazarlama ve fuarcılık şirketleri ile gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir.