TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA FUARI HAZIRLIKLARI BAŞLADI...



Show Fuarcılık Genel Müdürü Özkan ÇATMAZ VİZYON 58 'de 03/06 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan 2. SİVAS TARIM HAYVANCILIK VE GIDA FUARI ile ilgili bilgilendirme yaptı.








2. SİVAS TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA FUARI HAZIRLIKLARI BAŞLADI 


Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmek, bu sektörlerdeki yeni teknolojileri üreticisiyle ve çiftçisiyle buluşturmak, sektörel eğitimlerine katkıda bulunmak amacı ile hazırlanacak olan “ AGROSİVAS’2015 2. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı” nın düzenlenmesine yönelik toplantı Sivas Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sivas Ticaret Borsası, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas Ziraat Odası Başkanlığı, Sivas Tarım Konseyi ve Show Fuarcılık tarafından düzenlenen, Sivas İl Özel İdaresi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından desteklenen, ilki 2014 yılında büyük katılımla gerçekleştirilen Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarının İkincisi 03-06 Eylül 2015 tarihleri arasında Sivas Fuar Alanında gerçekleştirilecek.

İstişare toplantısına Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, İl Müdür Yardımcısı Musa Kalebayır, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Adnan Koç, Sivas Ziraat Odası Genel Sekreteri Bekir Yıldız, Sivas İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ethem Doğan ile Show Fuarcılık Genel Müdürü Özkan Çatmaz ve fuar yetkilileri katıldılar.

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan yaptığı konuşmada; “Sivas’ta 2. Kez yapılacak olan Sivas Tarım Fuarı’nın ilimizde hasat işlemlerinin sona ermiş olması, yeni üretim sezonunun Eylül ayında başlıyor olması, çiftçinin elinde yeterli sermaye birikimi bulunması ile Alet ve Ekipman alabilmeleri açısından 03-06 Eylül 2015 tarihlerinde yapılması daha uygun görülmüştür. Bölgenin potansiyeli de göz önüne alınarak bu yıl gerçekleştireceğimiz 2. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın teması Kangal Köpeği ve Kangal Tipi Akkaraman ırkı koyunların tanıtımına yönelik olacaktır. İlçelerimizin açacağı standlarda ise üretimi yapılan yöresel ürünlerin direkt tüketiciye sunulması ile ilimizin tarım ve hayvancılık potansiyelinin tanıtımı ve bölge için cazibe merkezi oluşturulması hedeflenmektedir” dedi.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu ise ilimizde yüksek katılımla geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz tarım fuarının ikincisinin hazırlıklarına başladık. Tarım Fuarını Sivas’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Tarım sektöründeki gelişmeleri ve yeni teknolojileri Sivaslı çiftçimiz ve üreticimizle buluşturarak Sivas’ı tarım sektörünün İç Anadolu’daki en önemli merkezlerinden biri haline getirmek için çalışmaktayız. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 2. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın ilimize, çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim“ dedi.

Heyet daha sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan’ı makamında ziyaret ederek gerçekleştirilecek olan 2. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve destek istedi.