Yapı ve Yaşam Fuarı 2015 "EREXPO"



Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı / 01 - 04 Ekim 2015

Bursa’da 27 yıldan bu yana istikrarla düzenlenen “Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi”, 2015 yılında tamamen yenilenmiş bir şekilde Merinos AKKM Fuar Alanında, Erexpo Fuarcılık ve Burkon Turizm & Kongre işbirliğinde yapılacak.

TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Can Şimşek, Erexpo Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Usta ve Burkon Kongre Turizm Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, fuar hakkındaki görüşlerini bizlerle paylaştı.

Bursa Yapı Yaşam Fuarı ile Bursa’da fuarcılık algısını değiştirecek organizasyonda sektörün profesyonelleri, yapı ve inşaat sektörünün en önemli temsilcileri buluşacak. Başta bölgeden olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından 100’e yakın firmanın katılımı gerçekleşecek. Irak, İran, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar olmak üzere 10 ülkeden alım heyetinin yanı sıra, 40 ülkeden yabancı ziyaretçinin ağırlanması planlanmakta. Yurt dışındaki ofis ve temsilcilikler ile sürdürülen iletişim çerçevesinde; fuardan önce gelecek ziyaretçiler ile katılımcılar arsında ikili görüşmeler planlanacak. Bu anlamda ülkemizde yapılan diğer tüm B2C (Firmadan tüketiciye ticaret) fuarlarından farklı olarak B2B (İkili İş Görüşmeleri) fuar anlayışını yürütecek bir etkinlik olacak.

“Kentsel Boşluğun Dili” temalı kongrede bilimsel değerlendirmeler, sektör profesyonellerine sunulacak.





YAPI YAŞAM FUARI BURSA’DAKİ FUARCILIK ALGISINI DEĞİŞTİRİYOR

Mimari kültürü ve yapı zenginliğiyle Türkiye’de ve dünyada adından sıkça söz ettiren Bursa, 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Erexpo Fuarcılık A.Ş. tarafından TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Burkon Turizm iş birliğiyle Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Türkiye ile dünyanın önde gelen yapı firmalarının bir arada olacağı fuar 67 bin 600 metrekare alana sahip Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek
26 yıllık geçmişi ve tecrübesiyle ülkemizin ve dünyanın en köklü organizasyonları arasında yer alan Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi bu kez Erexpo Fuarcılık A.Ş. farkıyla kapılarını açacak. Başta Marmara Bölgesi olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışından 100’e yakın firmanın katılımı ile gerçekleşecek olan Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi çağımızın tercihi butik fuar anlayışı ile sektörün profesyonellerini, yapı ve inşaat sektörünün en önemli temsilcileri ile buluşturacak.
Tecrübeyle Bursa için bir marka olan Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi, düzenlendiği ilk yıldan bu güne binlerce katılımcı ve ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 27. yılında yeniden doğan Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi, yapı sektörüne tüm yönleriyle hitap etmeyi amaçlıyor. Fuar ile eş zamanlı olarak 1-2 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan “Kentsel Boşluğun Dili” teması ile hazırlanan Kongre’de, dünyanın önde gelen üniversitelerinden katılımcılara yeni ufuklar açacak akademisyenler mimari alandaki son gelişmeleri aktarırken, 3-4 Ekim’de yapılacak olan zirvede ise sektörün duayen isimleri deneyimlerini paylaşacak. Fuar boyunca düzenlenecek olan After Party, Network Party, VIP Lounge etkinlikleri ile Fuar, katılımcılarının yeni pazarlara ulaşmasına olanak sağlamasının yanı sıra, ticari ve sosyal çevrelerini geliştirmelerine fırsat sunacak.
Erexpo Fuarcılık A.Ş.’nin katılımcılar özelinde tüm Bursa’ya ve Türkiye’ye sunduğu bu organizasyon farkındalık oluşturacak. 27. yılında Bursa Yapı Yaşam Fuarı, iştirakçilere özel ziyaretçi stratejisi ile yeşil Bursa’nın zenginleşen yapı çeşitliliğine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Bursa’da ve Anadolu’da var olan fuarcılık algısını Gaziantep’te gerçekleştirdiği mobilya fuarları ile değiştiren Erexpo, bu vizyonunu bu kez doğduğu kent olan Bursa’ya taşıyarak fuarın her yıl beklenen bir sektör etkinliği olmasına katkı sağlayacak. Özellikle yurtdışından gelecek ziyaretçiler ile katılımcılarını fuardan önce B2B (İkili) görüşmelerle eşleştirecek olan fuar hakkında detaylı bilgi www.yapiveyasam.com.tr adresinde yer alıyor.